Varkenshaas met kriekenbiersaus
Varkenshaas met kriekenbiersaus

Varkenshaas met kriekenbiersaus

Koken met speciaalbier.

25 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kersen zonder pit op siroop

1

sjalot

75 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

3 takjes

verse tijm

250 ml

kriekbier

500 g

varkenshaas

3 el

ahornsiroop

Koken met speciaalbier.

Aan de slag

1

Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen (roux).

2

Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.

3

Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 min. rosé. Keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten op een bord.

4

Schenk ondertussen de saus door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur. Meng de rest van de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep de saus erover.

tip

combinatietipLekker met aardappelkroketjes en gestoofde prei.

bereidingstipGebruik de rest van de tijm voor een extra mediterraan tintje in de tomatensoep. Ook lekker met aubergine en champignons.

Varkenshaas met kriekenbiersaus

Instructievideo - 02:10 min.