Zoete pompoenrozentaart

Receptvideo

- 00:54 min.

Taart en pompoen, need we say more? Deze verukkelijke taart heeft een bodem van kandijkoeken en een vulling van monchou en speculaaskruiden. Fan-tas-tisch!

Taartbodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Smelt 125 g boter in een steelpan. Maal 260 g kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan.

Taartvulling van MonChou
Meng 300 g MonChou, 125 g crème fraîche, 75 g fijne kristalsuiker en 1 el koekkruiden met een garde door elkaar. Voeg drie eieren 1 voor 1 toe. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.

Pompoen schijfjes
Halveer ondertussen een flespompoen in de lengte. Gebruik alleen de hals, het deel met draden en pitten wordt niet gebruikt. Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van1 mm dik. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline (speciale schaaf).

Pompoenroos maken
Neem de taart uit de oven en laat de oven aan staan. Steek de pompoenplakjes als bloemblaadjes rechtop in de warme taartvulling. Begin met de grote plakjes en werk van buiten naar binnen, tot je in het midden een cirkel overhoudt van Ø 6 cm. Leg hier eerst wat pompoenplakjes plat op, zodat de vulling met het bakken niet omhoog komt. Ga verder met de pompoenplakjes als bloemblaadjes zodat je een grote bloem krijgt. Verdeel 3 el kaneelsuiker gelijkmatig over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven. Verwijder de folie na 30 min. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven verder afkoelen.