NY cheesecake met paaseitjes

Receptvideo

- 00:44 min.

NY cheesecake met chocolade paaseitjes: het pronkstuk tijdens de paasbrunch. Superromig door de MonChou, met een heerlijke bite door de bodem van biscuits.

Ingrediënten op kamertemperatuur
Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bodem van biscuits maken
Maal 200 g digestive koekjes fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt 100 g boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en 1 tl kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

Cheesecake beslag
Meng 300 g MonChou en 300 g ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel. Meng 2 el bloem, 2 tl vanillearoma, 175 g suiker, 3 eieren en 125 g crème fraîche erdoor. Schep in de springvorm en strijk glad. Bak ca. 1½ uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet.

Serveren met chocolade paaseitjes
Laat in de oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg 500 g Delicata chocolade paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.

Je kunt de cheesecake tot en met het toevoegen van de paaseitjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.