Pindakaas-snickers cheesecake

Receptvideo

- 00:52 min.

Wow. Deze cheesecake met snickers, pindakaas en kletskoppen wil je eten! Volg eerst het makkelijke recept en geniet.

Snickers cheesecake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bak- papier. Doe 350 g kletskoppen in de keukenmachine en maal fijn. Meng met 100 g pindakaas en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.

Vulling voor cheesecake maken
Maak de vulling. Snijd 1 vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng in een ruime kom het merg met 400 g roomkaas, 450 g ricotta, 4 el stroop en 3 el bloem. Voeg al kloppend met een mixer een voor een 3 eieren toe tot ze zijn opgenomen. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak ca. 1 uur in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Zet de oven uit en laat de cheesecake in 1½ uur in de oven met de deur op een kier afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.

Cheesecake topping
Verwarm 1 blik gecondenseerde melk (397 g) en 5 el van de stroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 7 min. tot een stroperige karamelsaus. Laat van het vuur 15 min. afkoelen. Snijd de cheesecake los van de vorm en verdeel de karamel over de cheesecake. Halveer de 1 zak Snickerbites (200 g) en garneer de cheesecake ermee. TIP? Hou je van over the top? Decoreer dan ook met stukken chocolade, mikado’s melkchocolade en choco-pindakoeken.