Mexicaanse maissoep met gele biet

Receptvideo

- 00:34 min.

Deze Mexicaanse soep –pozole- van mais maken we met gele bieten. Lekker pit erbij door de wat chipotle en lekker snel, want de soep staat in een halfuurtje op tafel. Olé!

Zelf maissoep maken
Snijd 3 tenen knoflook fijn. Schil 500 g gele bieten en snijd in parten. Verhit 1,5 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, 1 tl kurkuma en 2 tl gemalen komijn 3 min. Voeg 1¼ liter water en een kipbouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn. Spoel ondertussen 600 g maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Voeg 2⁄3 van de mais toe en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer.Schep de rest van de mais erdoor en verwarm nog even. Meng ondertussen 1 tl diced chipotle pepper en 1,5 el olie tot pepersaus. Snijd 7,5 g koriander grof.Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander. TIP Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart. TIP Lekker met quesadilla’s met garnalen (zie recept op ah.nl/allerhande). TIP Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

* In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat hominy. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.