Mini-saucijzenbroodjes met kip

Leuk & snel

- 00:22 min.

Saucijzenbroodjes zelf maken is helemaal niet moeilijk. Dit borrelhapje met Aziatische twist maak je met slechts 4 ingrediënten! Nog makkelijker: maak de mini saucijzenbroodjes een dag van te voren; dan heb je op de dag van jouw hartige high tea of borrel (bijna) geen werk meer.


INGREDIËNTEN
270 g vers bladerdeeg (rol)
1 el sambal badjak
4 kipworsten (schaal 2 stuks, AH Biologisch)*
1 middelgroot ei
bakpapier

Saucijzenbroodjes maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op een snijplank, halveer in de lengte en bestrijk met de sambal. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden. Vouw de lange kant van het deeg over de worst en druk goed aan met een vork zodat je een mooie afdruk krijgt.

Bladerdeeghapjes maken
Splits het ei, klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 16 stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Saucijzenbroodjes in de oven
Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

Kooktip
Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.