Mini frittata

Leuk & snel

- 00:25 min.

Frittata’s, maar dan in een mini-versie én in drie smaken: spinazie, mais en bloemkool. Welke je ook kiest, de frittata’s zijn gezond en glutenvrij. Deel ze uit als traktatie, neem ze mee in je broodtrommel naar school of werk of serveer ze als gezond hapje bij de borrel. Hola, frittata!

INGREDIËNTEN
80 gram spinazie (zak 400 g)
50 gram hazelnoten
3 eieren
50 gram verse geitenkaas 45+
50 gram mais
40 gram bloemkoolrijst

Keukenspullen
6 papieren cakevormpjes
muffinvorm met 6 holten

Spinazie koken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de spinazie 1 minuut. Giet de spinazie af in een vergiet. Pas op, want het is heet. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit de spinazie.

Frittata maken
Hak de hazelnoten in grove stukjes. Snijd de spinazie grof. Klop de eieren los met een garde. Doe de hazelnoten en geitenkaas erbij en roer met een garde tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Laat de mais uitlekken. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel de spinazie over 2 vormpjes, de mais over 2 andere vormpjes en de bloemkoolrijst over de laatste 2 vormpjes. Giet het ei-geitenkaasmengsel in de vormpjes, zodat alle groente hiermee bedekt wordt. Zet de minifrittata’s in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten in de oven goudgeel en gaar. Pas op, want de oven is heet. Laat de frittata’s 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.