Kruidnoten arretjescake

Leuk & snel

- 00:24 min.

Arretjescake maken voor Sinterklaas = baas! Hoe je dit lekkere cake recept maakt? Gebruik pepernoten in plaats van biscuitjes als basis voor het chocolademengsel. Zo wordt deze arretjescake dus een echte klassieker met een twist. Versier het gebak na het opstijven met chocoladekruidnoten. ’t Heerlijk avondje is gekomen!

INGREDIËNTEN
250 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
150 g witte basterdsuiker
5 el cacaopoeder
1 mespunt zout
250 g kruidnoten
100 g chocoladekruidnoten
cakeblik 25 cm
bakpapier
deegroller

Arretjescake maken
Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.

Cake van kruidnoten maken
Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad. Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 

TIP Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.