Arretjescake

Receptvideo

- 00:39 min.

Arretjescake je lievelings? En terecht! Het fijne van arretjescake is dat je het al in 3 stappen kunt maken. Plus, hij niet alleen heel lekker is, maar ook niet de oven in hoeft! En je hebt hem al in een kwartiertje in de koelkast staan. Alleen voor het opstijven is het dus een kwestie van geduld.

Ingrediënten voor arretjescake:
2 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
50 g cacaopoeder
200 g ongezouten roomboter
300 g mariabiscuits
50 g pure hagelslag 

handmixer
deegroller
cakevorm 30 cm
bakpapier 

Arretjescake maken stap 1
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel. 

Arretjescake maken stap 2
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. 

Arretjescake maken stap 3
Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

TIP: je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren.

Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.