Wentelteefjes van suikerbrood met speculaas

Leuk & snel

- 00:26 min.

Wentelteefjes maken met Sinterklaas? Maak er een feestelijk ontbijt van met dit lekkere recept. In deze variant vervangen we het suikerbrood door suikerbollen met speculaas, jammie! Net als bij de klassieke wentelteef rol je ook deze zoete broodjes door het melk en ei mengsel alvorens je ze gaat bakken. Daarna volgt het allerleukste onderdeel; het versieren! Geef je kinderen de vrije hand óf maak het kind in jezelf wakker door de bollen rijkelijk te bestrooien met speciale chocohagelletters. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN
100 g mascarpone
1 tl vanille-extract
1 middelgroot ei
100 ml halfvolle melk
1 tl gemalen kaneel
4 speculaas-suikerbollen (pak 2 stuks)
30 g ongezouten roomboter
75 g blauwe bessen
4 el chocohagelletters

Wentelteefjes maken
Klop de mascarpone met het vanille-extract luchtig met een handmixer. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord. Halveer de suikerbollen overlangs en wentel de helften door het eimengsel. 

Suikerbollen bakken
Verhit de helft van de boter in de pan en bak de helft van de suikerbolhelften in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de suikerbolhelften. Verdeel de suikerbollen over 4 borden. Verdeel de mascarpone, blauwe bessen en chocohagelletters erover.