Snelle babi ketjap met Chinese kool

Receptvideo

- 00:26 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Af en toe heb je zin in even iets anders, maar liefst niet te moeilijk. Maak dan dit hele rijstgerecht met vlees, ketjap manis en Chinese kool, ofwel; babi ketjap! Misschien ken je het van de Chinees of Indo, maar er gaat niets boven het zelf maken. Deze budgetproof variant maak je met verse rode peper, knoflook en gember, verse groenten en snelkookrijst. Zo zit jij in no time aan tafel!

Rijst koken
Kook 300 g witte rijst (snelkokend) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Vlees bakken
Schil 3 cm verse gember en snijd fijn. Snijd 1 Chinese kool en 300 g hamlappen in reepjes van 1 cm. Verhit 2 el milde olijfolie in een hapjespan en bak het vlees in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers 1 teen knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg 100 ml ketjap manis toe en laat het vlees in 6 min. op laag vuur gaar worden.

Groente wokken
Verhit ondertussen 2 el milde olijfolie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers 1 teen knoflook erboven en roerbak 4 min. Breng de kool op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over 4 kommen.

NO WASTE-TIP Gebruik verse gember die je over hebt voor een lekker kopje thee. Snijd enkele dunne plakjes en giet er kokend water over.

NO WASTE-TIP Ketjap is heerlijk in allerlei Indische gerechten zoals gadogado.

TIP Wist je dat je knoflook kunt invriezen? Mits goed afgesloten kun je de tenen 1-3 maanden bewaren. Je hoeft de knoflook voor gebruik niet te ontdooien.