Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin

Receptvideo

- 00:32 min.

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Gezonde pasta met kip is altijd een goed idee. In dit razendsnelle recept (binnen 15 minuten staat het al op tafel!) zit volkorenspaghetti, die roerbak je met Aziatische ingrediënten zoals pittige gember, Chinese knoflook en romige tahin. Daardoor tover je de pasta om tot noedels! Wanneer staat deze gezonde pasta bij jou op tafel?

INGREDIËNTEN
300 g volkorenspaghetti (pak 500 g, AH Biologisch)
1 Chinese kool
1 rode peper
1 bosje salade-ui
2 tenen knoflook (netje 250 g) 
50 g gember
1 el olijfolie mild (fles 1 liter)
400 g kipfiletreepjes (bakje 300 g)
3 el sojasaus*
2 el tahin (potje 175 g, Bio Today)

Gezonde pasta met kip voorbereiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn.

Gezonde pasta met kip roerbakken
Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht toe en roer door. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.

VEGA TIP
Vervang de kipfiletreepjes door Stukjes als van kip