Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

Leuk & snel

- 00:23 min.

Borrelhapjes zijn booming! Vooral dit bladerdeeghapje met zalm, spinazie en kruidenkaas is er één to die for. Deze gouwe ouwe combo mag echt niet missen op jouw eerstvolgende borrelplank! Waar wacht je nog op? Snel de keuken in met dit makkelijke recept voor bladerdeegvlinders. Voor de tijd die je eraan kwijt bent, hoef je het niet te laten. Deze zalmsnack is al binnen vijf minuten helemaal oven-ready. 

HAPJE – 20 STUKS – 5 MIN. + 15 MIN. OVENTIJD + 30 MIN. WACHTTIJD

INGREDIENTEN
270 g vers bladerdeeg
125 g roomkaas met kruiden
100 g gerookte zalm
50 g verse babyspinazie
1 middelgroot ei

 Bakpapier
Bakkwastje 

Borrelhapjes van bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.

Zalm-spinazie snack maken
Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm. Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas. Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan. Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op.

Bladerdeeghapjes bakken
Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast. Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.