Pasta met broccoli en ansjovis

Receptvideo

- 00:23 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze pasta met broccoli en ansjovis is lekker en makkelijk! De zelfgemaakte ansjovisolie met chilivlokken zorgt voor een lichte smaakexplosie. En bovenal is deze pasta is heel makkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt, is 5 ingrediënten en je hebt een doordeweeks feestmaal.

INGREDIËNTEN

  • 500 g broccoli
  • 300 g orecchiette (zak 500 g, De Cecco)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 ansjovisfilets op olijfolie
  • ½ tl chilivlokken


Broccoli koken
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Blancheer de broccoli hier 4 min. in. Schep de broccoli uit de pan en spoel af met koud stromend water. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Pastasaus maken
Plet ondertussen de tenen knoflook met de zijkant van een mes en verwijder het schilletje. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de tenen knoflook 3 min. tot goudbruin. Doe de ansjovis met 2 el van de ansjovisolie erbij en laat 2 min. onder voortdurend roeren uit elkaar vallen in de olie. Plet de gebakken knoflooktenen tot ze uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi met de chili­vlokken. Roer de geblancheerde broccoli erdoor en verwarm 1 min.

Pasta mengen met broccoli en ansjovisolie
Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en schep de broccoli met ansjovis-knoflookolie en 2 el kookvocht erdoor. Verwarm op laag vuur 2 min. tot de broccoli een beetje uit elkaar valt en alle pasta is bedekt.