Vol­ko­ren­pen­ne met spruit­jes en an­sjo­vis

Receptvideo - 00:34 min.

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Ga voor gezond met deze volkoren-pasta ansjovis met spruitjes. Geloof ons: spruitjes-haters worden na het proeven van deze pasta spruitjes-lovers! De gezonde pasta breng je op smaak met zoutige ansjovis, een flinke dosis knoflook, frisse citroen en pittige chilivlokken. Daardoor is je penne lekker gebalanceerd: umami-pittig-zout-zuur. Absoluut het proeven waard! 

INGREDIËNTEN
800 g spruitjes (zak 500 g)
4 tenen knoflook (netje 250 g)
1 blikje ansjovisfilets op olijfolie (45 g)
1⁄2 tl chilivlokken
400 g volkorenpenne (zak 500 g)
1 citroen (schoongeboend)
8 g selderij (zakje 40 g)

Volkoren-pasta voorbereiden
Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie uit het blikje in 2 min. smelten. Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.

Volkoren-pasta koken
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

Volkoren-pasta op smaak brengen
Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp, 2 el citroensap, de selderij en peper. Voeg 3 el kookvocht toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.