Makkelijke ijsjes

Receptvideo

- 00:40 min.

IJsjes maken? Deze ijsjes op een stokje maak je makkelijk zelf en zijn zó gemaakt. Probeer deze recepten voor een regenboogijsje, swirl-ijsje of een limo-ijsje. Laat een paar uur opstijven in de vriezer en genieten maar! Een heerlijk dessert na het avondeten of een verkoelende snack op een warme zomerdag.

REGENBOOGIJSJE

INGREDIËNTEN
150 g passievruchtblokjes (doosjevol)
75 g bevroren perzikpartjes (doosjevol)
75 g bevroren kersen (doosjevol)
IJsvormpjes van 75 ml

IJsjes maken
Zet 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom 75 g passievruchtblokjes (doosjevol). Pureer in de andere kommen 75 g passievruchtblokjes (doosjevol), 75 g bevroren perzikpartjes (doosjevol) en 75 g bevroren kersen (doosjevol). Voeg bij deze 3 kommen ca. 2 el water toe om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over 4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht. Steek de stokjes in de vormpjes. Laat 4 uur opstijven in de vriezer.

SWIRL-IJSJE

INGREDIËNTEN
2 el kokosvlokken
250 g biologische bosbessen (diepvries)
200 g Griekse yoghurt (10%)
1 el honing (fles 250 g, Langnese)
4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml

Zelf ijs maken
Rooster 2 el kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer 250 g biologische bosbessen (diepvries). Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng 200 g Griekse yoghurt 10% met 1 el honing (fles 250 g, Langnese). Verdeel de gepureerde bosbessen over 4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokos- vlokken over de vormpjes en druk een beetje aan. Steek de stokjes in de vormpjes. Laat 4 uur opstijven in de vriezer.

LIMO-IJSJE

INGREDIËNTEN
1 sinaasappel
250 ml water
framboos fruitsiroop (fles 750 ml)
4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml

Waterijsje maken
Verwijder de schil van 1 sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water met framboos fruitsiroop (fles 750 ml) naar smaak en schud goed. Vul 4 siliconen ijsvormpjes van 75 ml met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij. Steek de stokjes in de vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.

TIP
Je kunt dit ijsje ook maken met elke (aanmaak)limonade die je lekker vindt.