Makkelijke risotto

Leuk & snel

- 00:24 min.

Wil je risotto maken, maar ben je altijd bang dat het mislukt? Geen zorgen, met dit makkelijke recept kan je risotto niet (we herhalen: niét!) mislukken. In 30 minuten is-ie klaar en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Je maakt dit recept met prei, snoeptomaatjes en Pecorino-kaas. Makkelijk toch? Voortaan maak jij indruk bij elk diner.

INGREDIËNTEN
1 kippenbouillontablet
750 ml heet water
30 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
400 g gesneden prei
500 g snoeptomaatjes
100 g Pecorino Romano

Risottorijst koken
Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

Risotto maken
Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht. Rasp ondertussen de Pecorino. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.