Halloween hapjes

Leuk & snel

- 00:28 min.

Brrrrr, deze gevulde paprikaatjes lijken net echte mummies! Dit Halloween-hapje van snoeppaprika, kaas en zwarte olijvenplakjes ziet er misschien heel griezelig uit, maar wees niet bang: zo smaakt het niet! Trek snel je griezelpak aan, zet je masker op en de oven aan, want de mummies zijn helemaal niet ingewikkeld (of eigenlijk wel, natuurlijk...).

INGREDIËNTEN
2 plakken bladerdeeg (diepvries)
6 snoeppaprika’s
100 g roomkaas 
75 g geraspte belegen kaas
24 zwarte-olijvenplakjes 

Keukenspullen
bakpapier

Deegreepjes maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Snijd elke plak bladerdeeg met het papiertje er nog aan in 12 reepjes. Laat deze tot gebruik verder ontdooien in de koelkast, zodat ze niet te zacht worden. 

Gevulde paprika’s maken
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.

Mummies maken
Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij.Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.