Carpaccio-hapjes

Leuk & snel

- 00:47 min.

Dit hapje van carpaccio is perfect voor kerst, oud en nieuw en eigenlijk alle borrels die er nog gaan komen. En met dit recept eet je carpaccio op drie manieren: carpaccio-asperges, carpaccio-glaasjes en carpaccio-spiesjes. Leuk om samen te serveren op een houten plank. Carpaccio is een klassieker die deze feestelijke upgrade verdient! Snel maken, deze trio van carpaccio.

INGREDIENTEN
12 aspergetips 
246 g carpaccio met kaas en dressing (schaal 123 g, Greenfields)
1 el truffelmayonaise 
10 g rucola 
1 el pestospread 
4 bolletjes mini-mozzarella 
4 semi-gedroogde cherrytomaten 
4 blaadjes basilicum 

KEUKENSPULLEN
grillpan
4 kleine glaasjes 
4 tapasprikkers 

3x hapje van carpaccio maken
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de carpaccio in 4 porties, laat ze nog even aan het plastic zitten. Verdeel de pijnboompitten in 2 porties. 

Carpaccio-asperges
Snijd 1 portie carpaccio in 4 gelijke repen, bestrijk aan 1 kant met de truffelmayonaise en bestrooi met 1 portie pijnboompitten uit de verpakking. Wikkel met de truffelkant rondom de aspergetips. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. 

Carpaccio-glaasjes
Snijd de rucola grof. Verdeel de helft van de rucola over de glaasjes en verdeel daar 1 portie carpaccio, de helft van de Parmezaanse kaas uit de verpakking en de helft van de dressing uit de verpakking over. Maak zo nog een laagje met de rest van de rucola, nog een portie carpaccio, de rest van de kaas en  dressing en bestrooi met 1 portie pijnboompitten.

Carpaccio-spiesjes
Verdeel de laatste portie carpaccio kruislings in 4 gelijke porties. Bestrijk met de pestospread. Leg er een gedroogde tomaat op en vouw dicht tot een bolletje. Rijg samen met een mini-mozzarella en basilicumblaadje aan een prikker. Maak zo nog 3 stokjes. 

Verdeel over een mooie houten plank en serveer.