Currysoep met garnalen en rijstnoedels

Leuk & snel

- 00:23 min.

Deze noedelsoep met garnalen, gele curry en limoen is niet alleen supersmaakvol, maar het is ook een snel recept. Je fruit wat gele currypasta in een pan (altijd doen, dan komen de smaken lekker vrij), voegt de groenten toe en brengt het geheel met water aan de kook. De laatste minuten kook je de garnalen mee en de noedels kook je apart. De noedelsoep breng je op smaak met wat limoensap. En als je dan alles bij elkaar optelt zie je dat je maar 5 ingrediënten nodig hebt. Dat betekent naast snel koken ook heel snel door de supermarkt!

INGREDIËNTEN
800 g broccoli, wortel, bloemkool (zak 400 g)
2 el arachideolie
3 el gele-currypasta (pot 225 g, Koh Thai)
1.2 liter heet water
225 g rauwe en gepelde roze garnalen (zak, diepvries, ontdooid)
225 g rijstnoedels 5 mm (zak, Conimex)
1 limoen

Groente snijden
Halveer grote exemplaren broccoli, wortel en bloemkool. 

Noedelsoep maken
Verhit de arachideolie in een soeppan en fruit de gele-currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 2 min. mee. Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op middelhoog vuur koken. Kook de laatste 2 min. de garnalen mee. 

Noedels bereiden
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Noedelsoep met garnalen, gele curry en limoen serveren
Halveer 1 limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de soep erop. Serveer met een limoenpartje.