Gefrituurde pasta met churros-twist

Leuk & snel

- 00:26 min.

Pasta over en geen idee wat je ermee moet? Nu wel. Gefrituurde pasta met churros-twist maken! Deze foodhack is wat ons betreft dé oplossing voor restjes gekookte pasta. Vanaf nu hoef je die nooit meer weg te gooien of in een pastasalade te stoppen, want je geeft er gewoon een churros-twist aan. En of zoet en pasta goed samengaan? Moet jij eens op letten!

INGREDIËNTEN
300 g gekookte farfalle (of andere pasta)
ca. 750 ml arachideolie
75 g suiker
1 el kaneel
100 g pure chocolade

Keukenspullen
schone theedoek (gewassen zonder wasverzachter)
metalen schuimspaan
frituurpan of keukenthermometer (optioneel)
keukenpapier

Olie verwarmen
Zorg dat de pasta goed droog is (zie tip). Verwarm de olie tot 180 °C in een diepe koekenpan of hapjespan, zodat er ca. 3 cm olie in de pan staat. Test of de olie heet genoeg is door er een houten lepel een klein stukje in te laten zakken. Gaat de olie eromheen meteen bruisen, dan is hij heet genoeg. Dit kan ook in een frituurpan. 

Chocolade smelten (au bain-marie)
Meng ondertussen de suiker met de kaneel in een diep bord of ondiepe kom. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die op een klein pannetje heet water staat, zonder het water te raken (au bain-marie). Dit duurt 10-13 min. Giet vlak voor het serveren in een kommetje. 

Pasta frituren
Schep ¼ van de gekookte farfalle in de hete olie met een metalen schuimspaan. Het geeft niet als ze aan elkaar plakken, je kunt ze later loshalen. Frituur de pasta ca. 2 min en draai ze dan om met behulp van de schuimspaan. Frituur nog 2 min.

Churros-twist
Laat de pasta uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Haal ze voorzichtig los van elkaar. Schep de nog warme pasta dan door de kaneelsuiker. Herhaal met de rest van de pasta. Laat de olie tussendoor steeds weer goed op temperatuur komen. Serveer de gefrituurde pasta met de gesmolten chocolade. 

TIP 
Geen restje pasta? Kook dan 150 g pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat uitlekken. Spreid de pasta uit over een schone theedoek en maak ze zo goed mogelijk droog. Dit voorkomt gespetter.