Chili sin carne met rulstukjes en basmatirijst

Receptvideo

- 01:28 min.

Sin betekent zonder. Geen verrassing dus dat deze chili zonder vlees gemaakt wordt! De chili maken we con vegan rulstukjes en lekker veel groente. 

INGREDIËNTEN
300 g basmatirijst
2 uien 
2 tenen knoflook 
1 el zonnebloemolie 
1 rode paprika
1 rode peper
200 g vegan rulstukjes
3 tl milde paprikapoeder
2 blikken kidneybonen 
2 blikken gepelde tomaten 
200 g zuivelspread light 

Rijst koken en uitje fruiten
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

Chili groente snijden en bakken
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika, halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper, rulstukjes, paprika en 2 tl paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

Chili met bonen
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

Chili sin carne serveren
Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.