Groentechili sin carne

Receptvideo

- 02:39 min.

De Mexicaanse keuken is hot! Wil je vanavond een typisch Mexicaanse soep tafel zetten? Dan zal dit vegetarische recept je zeker aanspreken.

Aubergine bakken
Snijd 1 aubergine en 1 courgette in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit 4 eetlepels arachideolie in een hapjespan en bak de aubergine met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn en eventueel zout 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Zoete aardappel
Schil ondertussen 300 gram zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Halveer 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 minuten mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 minuten.

Salsasaus erbij
Voeg 300 gram milde salsasaus toe en warm nog 5 minuten mee. Laat ondertussen 400 gram zwarte bonen en 425 gram flageolets bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 minuten mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout. Zo maak je groentechili sin carne.