Aubergine snijden

Receptvideo

- 01:09 min.

Aubergine snijden kan op verschillende manieren. We leggen uit hoe je met een universeel mes een aubergine op een veilige manier snijdt. In ronde plakken, halve maantjes en we laten zien hoe je van een aubergine een feestelijke auberginewaaier maakt.

INGREDIËNTEN
Aubergine

Keukenspullen
Universeel mes

Aubergine in halve maantjes snijden
Snijd de uiteinden eraf en halveer de aubergine in de breedte. Leg de aubergine met het snijvlak op de snijplank. Houd je hand in de vorm van een klauw. Maak tijdens het snijden een draaiende beweging en verplaats de aubergine met je vingers tijdens het snijden. Hiermee bepaal je de dikte van de gesneden stukken. Hoe dikker de stukken, hoe langer ze moeten garen. 

Aubergine in ronde plakken snijden
Snijd de uiteinden van de aubergine eraf. Houd je hand in een klauwtje en snijd ronde plakken. Hoe dikker de plakken, hoe langer het duurt om ze te garen. Lekker om te grillen of bijvoorbeeld in een shakshuka.

Auberginewaaier snijden
Snijd de aubergine in plakken tot aan de steel. Die laat je heel. Waaier de aubergine een beetje uit. Nu is-ie klaar voor de oven. Smeer de aubergine tijdens het roosteren in met bijvoorbeeld een kruidenolie.