Sushi-broodtrommel

Receptvideo

- 00:43 min.

Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer. Het schattige beertje van zelfgemaakte sushirijst met een ‘gezichtje’ doet ze meteen smelten. Ook fijn: dankzij zo’n sushilunch hebben de kids meteen groente en fruit gegeten. Sushi-broodtrommel for the win!

INGREDIËNTEN
200 g sushirijst 
4 el rijstazijn 
150 g gepelde edamamebonen (diepvries)
½ komkommer
120 g verse mangoblokjes
75 g peen julienne 
150 g mais 
100 g krulslamelange 
1 norivel 
250 g snoeptomaatjes
2 tl (zwart) sesamzaad

Keukenspullen
4 lunchtrommels
4 ronde kommetjes (Ø 8 cm)

Sushirijst koken
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng 3 el rijstazijn en eventueel zout erdoor. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. 

Groente en fruit snijden en peen julienne marineren
Kook de bonen 2 min. en giet af. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en de mango in kleinere blokjes van 1 cm. Meng de peen julienne met de rest van de rijstazijn en laat de mais uitlekken.

Broodtrommel vullen met sushi
Verdeel de sla over de lunchtrommels. Verdeel 2/3 van de rijst over de kommetjes en druk aan. Stort de kommetjes rijst uit over de lunchtrommels. Vorm met de rest van de rijst met vochtige handen 8 kleine balletjes en verdeel als oortjes boven de rijstrondjes.

Gezichtje in de sushirijst maken
Knip uit het norivel 8 halve rondjes (de oogjes), 4 grotere rondjes (de neus) en 4 halvemaantjes (de mond). Plak de oogjes, neus en mondjes op de rijst. Verdeel de groente en fruit eromheen en bestrooi met het sesamzaad. 

TIP Lekker met sojasaus of Japanse mayonaise. 
TIP Je kunt de sushirijst evt. ook een dag van tevoren bereiden.
TIP Ook lekker om er als volwassene bijv. gerookte zalm, kimchi en/of sriracha bij te eten.