Temaki sushi (handgerolde sushi)

Receptvideo

- 02:30 min.

Zin in sushi? De lekkerste maak je zelf. Zoals deze met surimisticks. Makkelijker dan je denkt dus rollen maar.

Temaki sushi maken:
Spoel 250 gram sushirijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 minuten staan in een pan met dikke bodem. Voeg 300 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 minuten op hoog, 5 minuten op middelhoog en 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 minuten staan.

Dressing
Verwarm 3 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel zeezout en 2 theelepels suiker en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Puntzakjes rollen
Knip 5 norivellen doormidden. Leg een half vel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van 1 centimeter dik. Schil 1 avocado en snijd ‘m in de lengte in repen van 1 centimeter. Leg diagonaal 1 plakje avocado, 1 surimistick, 1 plukje tuinkers en 1 theelepel mayonaise op de rijst. Vouw de nori over de vulling en rol verder op als een puntzakje. Maak zo nog 9 stuks. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Bekijk ook de video sushi maken.
Zo maak je temaki sushi, ook wel handgerolde sushi genoemd. Eet smakelijk!