Skottelbraai pizza bianca met pompoen en rauwe ham 

Receptvideo

- 01:09 min.

Heb jij een skottelbraai bij je caravan, camper of tent? Perfect! Maak dan nu je campingburen jaloers met de pizza bianca van de skottelbraai! Het pizzadeeg maak je helemaal zelf en daarna beleg je de skottelbraai-pizza met crème fraîche, kaas, pompoen, pijnboompitten, rucola en serranoham.

INGREDIËNTEN
500 g bloem voor pizzadeeg 
280 ml lauwwarm water 
7 g gedroogde gist 
1 tl kristalsuiker 
1 tl zout 
4 el milde olijfolie 
400 g koelverse flespompoen stukjes 
1 takje verse rozemarijn 
½ tl chilivlokken 
200 g crème fraîche 
150 g geraspte kaas voor pizza 
40 g pijnboompitten 
40 g rucola 
160 g serranoham 

Keukenspullen
vershoudfolie 
skottelbraai 
skottelbraai gietijzeren grillplaat 
deegroller

Pizzadeeg maken
Doe de bloem, het water, de gist, suiker, zout en 1½ el olijfolie (per 4 personen) in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad soepel deeg. Maak een bol van het deeg, wentel deze door ¼ van de olijfolie in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.  

Pompoen snijden
Snijd ondertussen de pompoenstukjes in kleinere blokjes van ca. 1 cm. Ris de naalden van het takje rozemarijn en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op de skottelbraai en bak hierin de pompoenblokjes ca. 15 min. Schep regelmatig om. Meng de pompoenblokjes met de chilivlokken en rozemarijn in een kom. 

Pizzadeeg verdelen 
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en maak er bollen van. Laat de deegbollen 15 min. rusten, afgedekt onder vershoudfolie.  

Grillen op de skottelbraai
Verwarm ondertussen de grillplaat 10 min. voor op de skottelbraai. Sluit af met de deksel. Rol steeds 1 bol deeg uit met een deegroller tot een pizzabodem van Ø 20 cm. Leg de pizzabodem op de grillplaat en bak 5 min. met de deksel erop.

Skottelbraai-pizza bakken en beleggen
Keer de pizzabodem om, besmeer met ¼ van de crème fraîche, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de ¼ van de geraspte kaas, ¼ van de pompoen en ¼ van de pijnboompitten erover. Bak nog 5 min. op de skottelbraai met de deksel erop. Bak zo ook de andere 3 pizza’s. Beleg de gebakken pizza’s met rucola en plakjes serranoham.