Kip picadillo met korianderroom

Het perfecte Mexicaanse gerecht voor drukke dagen. Met kip en roerbakgroenten.

555 kcal

15 min. bereiden

2.6/5

(238)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 250 gram winterpeen

    winterpeen

  • 300 gram witte snelkookrijst

    witte snelkookrijst

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 300 gram kipgehakt gekruid

    kipgehakt gekruid

  • 2 theelepel picadillo

    picadillo

  • 400 gram verse Mexicaanse roerbakgroente

    verse Mexicaanse roerbakgroente

  • 125 gram zure room

    zure room

Aan de slag

  1. Snijd de winterpeen in blokjes en de blaadjes van de koriander grof. Kook de rijst volgens de aanwij­zingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peen 1 min. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 min. rul. Schep de picadillo erdoor. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.

  3. Meng de koriander met de room en breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en kip picadillo over de borden. Serveer er de korianderroom bij.

  • variatietipServeer er voor een extra fris accent partjes limoen bij.

Wat vond je van dit recept?

Kip picadillo met korianderroom

Het perfecte Mexicaanse gerecht voor drukke dagen. Met kip en roerbakgroenten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig