Kip picadillo met korianderroom
Het perfecte Mexicaanse gerecht voor drukke dagen. Met kip en roerbakgroenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse koriander (bakje 15 g)
- 250 g winterpeen
- 300 g witte snelkookrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g kipgehakt gekruid
- 2 tl picadillo (kruidenmix)
- 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
- 125 g zure room
Advertentie
Bereiden
- Snijd de winterpeen in blokjes en de blaadjes van de koriander grof. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peen 1 min. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 min. rul. Schep de picadillo erdoor. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.
- Meng de koriander met de room en breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en kip picadillo over de borden. Serveer er de korianderroom bij.
variatietip:
Serveer er voor een extra fris accent partjes limoen bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 875 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Kip picadillo met korianderroom
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip picadillo met korianderroom
- 15 g verse koriander
- 250 g winterpeen
Snijd de winterpeen in blokjes en de blaadjes van de koriander grof.
- 300 g witte snelkookrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g kipgehakt gekruid
- 2 tl picadillo
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peen 1 min. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 min. rul. Schep de picadillo erdoor.
- 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.
- 125 g zure room
Meng de koriander met de room en breng op smaak met peper.
Verdeel de rijst en kip picadillo over de borden. Serveer er de korianderroom bij.
variatietip:
Serveer er voor een extra fris accent partjes limoen bij.