Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de pureersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kidneybonen en het aanhangende vocht toe. Roer de pureersaus erdoor en laat nog 5-7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over 2 diepe borden en verdeel de stoof erover.
Bonenstoof met paprika-koriandersaus
Comfort food met een Mexicaanse twist. Deze bonenstoof is alles wat je nodig hebt op een drukke dag: kruidig, voedzaam en snel klaar. Serveer met rijst en je hebt binnen 30 minuten een verwarmend hoofdgerecht op tafel.
- serveertipLekker met verkruimelde witte kaas en verse koriander. Het gerecht is dan niet meer veganistisch en lactosevrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bonenstoof met paprika-koriandersaus
Comfort food met een Mexicaanse twist. Deze bonenstoof is alles wat je nodig hebt op een drukke dag: kruidig, voedzaam en snel klaar. Serveer met rijst en je hebt binnen 30 minuten een verwarmend hoofdgerecht op tafel.

hoofdgerecht
2 personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de pureersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kidneybonen en het aanhangende vocht toe. Roer de pureersaus erdoor en laat nog 5-7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over 2 diepe borden en verdeel de stoof erover.
serveertip:Lekker met verkruimelde witte kaas en verse koriander. Het gerecht is dan niet meer veganistisch en lactosevrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
150 g witte rijst
400 g pureersaus paprika koriander
400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
200 g kidneybonen uit blik
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker (Blue Home)