bewaar
Garnalencurry met gember
Garnalencurry met gember
bewaar

Garnalencurry met gember

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

2 bakjes

cocktailgarnalen

½ eetlepel

milde currypasta

2 eetlepels

olie

½ theelepel

gemalen kardemomfruit

2 eetlepels

zure room

½ blikje

kokosmelk

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

Uien en knoflook pellen en gember schillen. In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren. Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta. In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Garnalen op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren. Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat. Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalencurry met gember

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig