Garnalencurry met gember
Garnalencurry met gember

Garnalencurry met gember

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

2 bakjes

cocktailgarnalen

½ eetlepel

milde currypasta

2 eetlepels

olie

½ theelepel

gemalen kardemomfruit

2 eetlepels

zure room

½ blikje

kokosmelk

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

Uien en knoflook pellen en gember schillen. In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren. Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta. In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Garnalen op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren. Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat. Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.