Ingrediënten
2 personen
2
rode uien
2 teentjes
knoflook
2 cm
verse gemberwortel
2 bakjes
cocktailgarnalen
½ eetlepel
milde currypasta
2 eetlepels
olie
½ theelepel
gemalen kardemomfruit
2 eetlepels
zure room
½ blikje
kokosmelk
zout
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en gember schillen. In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren. Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta. In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Garnalen op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren. Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat. Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.
Garnalencurry met gember

hoofdgerecht
2 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en gember schillen. In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren. Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta. In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Garnalen op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren. Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat. Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
2 bakjes cocktailgarnalen
½ eetlepel milde currypasta
2 eetlepels olie
½ theelepel gemalen kardemomfruit
2 eetlepels zure room
½ blikje kokosmelk
0 zout
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok