Vindaloo-eend

470 kcal

40 min. bereiden, 2 uur wachten

3.2/5

(22)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 3 cm verse gemberwortel

    verse gemberwortel

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

    gemalen komijn (djinten)

  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

    gemalen koriander (ketoembar)

  • 2 theelepels gemalen kardemomfruit

    gemalen kardemomfruit

  • 5 eetlepels azijn

    azijn

  • 500 gram eendenborstfilet

    eendenborstfilet

  • 3 uien

    uien

  • 3 eetlepels olie

    olie

  • 0 zout

    zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok


Aan de slag

  1. Knoflook pellen en fijnhakken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in stukjes snijden. In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren. Van eendenborstfilet vet afsnijden. Vlees in blokjes van ca. 21/2 cm snijden. In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.

  2. In wok of pan olie verhitten. Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken. Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Vindaloo op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en groentegerechtjes.

Wat vond je van dit recept?

Vindaloo-eend

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig