bewaar
Vindaloo-eend
Vindaloo-eend
bewaar

Vindaloo-eend

40 min. bereiden
2 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1

rode peper

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

2 theelepels

gemalen kardemomfruit

5 eetlepels

azijn

500 g

eendenborstfilet

3

uien

3 eetlepels

olie

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijnhakken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in stukjes snijden. In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren. Van eendenborstfilet vet afsnijden. Vlees in blokjes van ca. 21/2 cm snijden. In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.

2

In wok of pan olie verhitten. Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken. Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Vindaloo op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en groentegerechtjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vindaloo-eend

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig