bewaar
Eiercurry
Eiercurry
bewaar

Eiercurry

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

50 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

2

uien

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2

gedroogde laurierblaadjes

1 el

gemalen koriander*

1 tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

400 g

gepelde tomaten in blik

½ tl

cayennepeper

4 takjes

verse koriander

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.

3

Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eiercurry

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig