Tomatencrèmesoep
Tomatencrèmesoep
bewaar
bewaar

Tomatencrèmesoep

Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.

30 min. bereiden
288waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

2

Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.

3

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatencrèmesoep

Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig