Tomatencrèmesoep
Tomatencrèmesoep

Tomatencrèmesoep

Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.

30 min. bereiden
277waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

1

ui

6 el

extra vierge olijfolie

400 g

tomatenblokjes

200 ml

kraanwater

1 el

pijnboompitten

1 el

geraspte Parmezaanse kaas

15 g

verse basilicum

125 ml

verse slagroom

250 g

cherrytomaten

4 tl

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • staafmixer

Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

2

Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.

3

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.