Courgettesoep met pesto

Groen + groen = verrukkelijk!

360 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut ¾ van de knoflook toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

  2. Rasp ondertussen de kaas. Mix met het basilicum en de helft van de pijnboompitten in de hakmolen van de staafmixer. Voeg langzaam de olie toe en mix tot een pesto.

  3. Voeg de helft van de pesto toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Serveer de rest van de pesto en pijnboompitten erbij.

  • variatietipOok lekker met koelverse pestospread i.p.v. zelfgemaakte pesto.

Courgettesoep met pesto

Groen + groen = verrukkelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig