Tomaten-crèmesoep
Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 200 ml kraanwater
- 1 el knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 1 el Parmigiano Reggiano
- 15 g verse basilicum
- 125 ml verse slagroom
- 250 g cherrytomaten
- 4 tl crème fraîche
Keukenspullen
- keukenmachine
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
- Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.
- Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Voeg vlak voor het serveren de tomaten, crème fraîche en pesto toe.

Pesto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 140 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Tomaten-crèmesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten-crèmesoep
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 200 ml kraanwater
Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
- 1 el knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 1 el Parmigiano Reggiano
- 4 el traditionele olijfolie
- 15 g verse basilicum
Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort.
- 125 ml verse slagroom
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.
- 250 g cherrytomaten
Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout.
- 4 tl crème fraîche
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Voeg vlak voor het serveren de tomaten, crème fraîche en pesto toe.