bewaar
Tomaten-crèmesoep
Tomaten-crèmesoep
bewaar

Tomaten-crèmesoep

Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.

30 min. bereiden
273waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

200 ml

kraanwater

1 el

knoflook

1 el

pijnboompitten

1 el

Parmigiano Reggiano

15 g

verse basilicum

125 ml

verse slagroom

250 g

cherrytomaten

4 tl

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • staafmixer

Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

2

Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.

3

Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Voeg vlak voor het serveren de tomaten, crème fraîche en pesto toe.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.