bewaar
Quiche 'caprese'
Quiche 'caprese'
bewaar

Quiche 'caprese'

Zin in een quiche of hartige taart? Deze quiche met een vleugje inspiratie van caprese is een echte aanrader.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
1 uur wachten
956waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

30 g

verse basilicum

100 g

Parmigiano Reggiano

125 g

mozzarella

80 g

pijnboompitten

400 g

cherrytomaten

4

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

4

romatomaten

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Zin in een quiche of hartige taart? Deze quiche met een vleugje inspiratie van caprese is een echte aanrader.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg.

2

Snijd de basilicumblaadjes fijn, rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.

3

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem.

4

Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel en de mozzarella over de tomaten. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.

5

Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat in 1 uur afkoelen. Bon appétit!