bewaar
Italiaanse quiche met kip en salade caprese
Italiaanse quiche met kip en salade caprese
bewaar

Italiaanse quiche met kip en salade caprese

Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

4

middelgrote eieren

1

grote ui

250 g

mozzarella

200 g

gerookte kipreepjes

1 el

Italiaanse kruiden

600 g

tomaten

15 g

verse basilicum

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)

Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.

2

Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven

3

Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.