Ita­li­aan­se qui­che met kip en sa­la­de ca­pre­se

Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.
  2. Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven
  3. Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse quiche met kip en salade caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se qui­che met kip en sa­la­de ca­pre­se

1
1
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg en snijd de randen bij.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 grote ui
  • 125 g mozzarella

Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm.

3
3
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • 1 el Italiaanse kruiden

Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om.

4
4

Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven

5
5
  • 125 g mozzarella
  • 600 g tomaten

Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken.

6
6
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper.

7
7

Serveer de salade caprese bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.