Qui­che met kip en cham­pig­nons

Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(5) waardeer
frans hoofdgerecht Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
  3. Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
  4. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.

combinatietip:

Lekker met rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 41-42

Quiche met kip en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met kip en cham­pig­nons

1
1
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3

Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.

4
4
  • 250 g champignons

Snijd de champignons in plakjes.

5
5
  • 1½ el milde olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 1 el gedroogde tijm
  • 250 g kipreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.

6
6
  • 4 witte scharreleieren
  • 125 ml Blue Band kookroom

Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.

7
7

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

8
8

Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

9
9

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren.

combinatietip:

Lekker met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.