Quiche met kip en champignons
Quiche met kip en champignons

Quiche met kip en champignons

Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

250 g

champignons

1½ el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

1 el

gedroogde tijm

250 g

kipreepjes

4

witte scharreleieren

125 ml

Blue Band kookroom

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!

Aan de slag

1

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.

2

Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.

3

Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.

4

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.

tip

combinatietipLekker met rucola.