Quiche met kip en champignons
Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 250 g champignons
- 1½ el milde olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
- 1 el gedroogde tijm
- 250 g kipreepjes
- 4 witte scharreleieren
- 125 ml Blue Band kookroom
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
- Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
- Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
- Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.
combinatietip:
Lekker met rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 6 g -
vet 37 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.000 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Quiche met kip en champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quiche met kip en champignons
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
- 250 g champignons
Snijd de champignons in plakjes.
- 1½ el milde olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
- 1 el gedroogde tijm
- 250 g kipreepjes
Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
- 4 witte scharreleieren
- 125 ml Blue Band kookroom
Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren.
combinatietip:
Lekker met rucola.