bewaar
Quiche met uien & gorgonzola
Quiche met uien & gorgonzola
bewaar

Quiche met uien & gorgonzola

Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
363waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

3

rode uien

3

uien

2 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

150 g

gorgonzola

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep in de vorm.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in stukjes. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.

3

Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

variatietipVlees erbij? Bak 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) uit. Voeg de ui toe en bak 8-10 min. Verdeel het mengsel over het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche met uien & gorgonzola

Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig