Lasagne met paddenstoelen
Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 boerenworst (schaal)
- 400 g paddenstoelenmelange
- 15 g verse salieblaadjes
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g tarwebloem
- 1 liter halfvolle melk
- 75 g Pecorino Romano (kaas, stukje)
- 1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
- 1 knolselderij
- 250 g verse lasagnebladen (schaal, koelvers)
Keukenspullen
- keukenmachine
- ovenschaal (34 x 23 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee. Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux). Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.
- Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
- Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Romige spinazielasagne maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 607 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 933 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Lasagne met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lasagne met paddenstoelen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 4 boerenworst
Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul.
- 400 g paddenstoelenmelange
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee.
- 15 g verse salieblaadjes
Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g tarwebloem
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux).
- 1 liter halfvolle melk
Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.
- 75 g Pecorino Romano
- 1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel).
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
- 1 knolselderij
Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal.
- 250 g verse lasagnebladen
Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen.
Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.