bewaar
Lasagne met paddenstoelen
Lasagne met paddenstoelen
bewaar

Lasagne met paddenstoelen

Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
235waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

boerenworst

400 g

paddenstoelenmelange

15 g

vers salieblaadje

75 g

ongezouten roomboter

75 g

tarwebloem

1 liter

halfvolle melk

75 g

Pecorino Romano

1

bospaddenstoelenbouillon van tablet

1

knolselderij

250 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee. Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux). Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.

3

Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.

4

Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.

5

Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 00:44 min.

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.