Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
Dé perfecte pasta die ook nog eens razendsnel op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 100 g pancetta
- 2 bosjes bosuien
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 6 el traditionele olijfolie
- 700 g fijne diepvries tuinerwten
- 20 g verse platte peterselie (bakje)
- 2 el extra vergine olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
- Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min. Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.
Tip:
Bron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Antonio Carluccio's pasta en doperwten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 92 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 990 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

- 400 g spaghetti
Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.

- 100 g pancetta
- 2 bosjes bosuien
- 1 teen knoflook
Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook.

- 1 stengel bleekselderij
Snijd de bleekselderij in boogjes.

- 6 el traditionele olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min.

- 700 g fijne diepvries tuinerwten
Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan.

- 20 g verse platte peterselie
- 2 el extra vergine olijfolie
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie. Bon appétit!