Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.
Kip in curry-kokossaus
Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Kip in curry-kokossaus
Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
2 uien
300 g kipdijfilet
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
1 el King rijstolie
400 ml kokosmelk
1 kippenbouillontablet
8 g verse munt
400 g verse ananasstukjes
300 g diepvries tuinerwten