Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen
Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen

Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen

Milde en romige curry met lichtzoete meiraap.

35 min. bereiden
pittig
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

meiraap (meiknol)

1 tl

zout

1

ui

1 teen

knoflook

5 el

zonnebloemolie

3 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

4 cm

verse gember

350 g

kipfiletblokjes

400 ml

kokosmelk

1 stengel

koelverse sereh citroengras

8 g

verse koriander

100 g

verse peultjes

1

rode peper

Milde en romige curry met lichtzoete meiraap.

Aan de slag

1

Was de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Snijd de meirapen in parten en prik een paar keer in met een vork. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 10 min. uitlekken. Spoel het zout eraf en dep droog met keukenpapier.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de meiraap op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Schep de meiraap uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en fruit de ui en knoflook met de curry madras 2 min. Schil en rasp de gember en voeg toe aan het currymengsel. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de kokosmelk erbij.

4

Kneus het citroengras met het lemmet van een mes en snijd de koriander fijn. Voeg het citroengras en de helft van de koriander toe aan het currymengsel en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Voeg na 10 min. de peultjes toe en de laatste 2 min. de meiraap. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder het citroengras en verdeel de curry over de borden. Bestrooi met de rode peper en verdeel de rest van de koriander erover.