Spinazie-couscoussalade met ei
Dit vegarecept met frisse spinazie staat in 15 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 6 buiteneieren
- 200 g diepvries tuinerwten
- 250 ml kraanwater
- 6 el extra vierge olijfolie
- 250 g couscous
- 25 g amandelschaafsel
- 300 g verse spinazie
- 2 sjalotten
- 1 citroen
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. net hard. Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar. Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Pel en snijd de eieren grof. Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
bewaartip:
Nog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Ei koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 146 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Spinazie-couscoussalade met ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-couscoussalade met ei
- 200 g diepvries tuinerwten
Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar.
- 250 ml kraanwater
- 1 el extra vierge olijfolie
- 250 g couscous
Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen.
- 25 g amandelschaafsel
- 300 g verse spinazie
- 2 sjalotten
- 1 citroen
Roer de couscous los met een vork.
- 5 el extra vierge olijfolie
Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pel en snijd de eieren grof.
Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
bewaartip:
Nog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.