Pastasalade niçoise
Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pipe rigate
- 4 middelgrote eieren
- 250 g diepvries gebroken sperziebonen
- 250 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 258 g verse gerookte makreelfilet
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el dijonmosterd
- 3 el witte wijnazijn
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren.
bewaartip:
Je kunt deze salade ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Pastasalade niçoise
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 305 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Pastasalade niçoise
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade niçoise

- 300 g pipe rigate
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

- 4 middelgrote eieren
- 250 g diepvries gebroken sperziebonen
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min.

Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.

- 250 g cherrytomaten
- 1 komkommer
Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes.

- 258 g verse gerookte makreelfilet
Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar.

- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el dijonmosterd
- 3 el witte wijnazijn
Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Garneer de salade met de eieren. Lekker!
bewaartip:
Je kunt deze salade ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.