Paprikarisotto en schelvis

De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder.

355 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalotten en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. Voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst. Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.

  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng de rest van het bouillon en crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Schep de risotto in diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt.

  • variatietipMeng voor een extra hartige smaak tegelijk met de crème fraîche 50 g geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Paprikarisotto en schelvis

De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig