Gele kokossoep met rijst en ei
Snelle soep met lekker veel groenten op smaak gebracht met kokosmelk en boemboe.
475 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
95 gram boemboe sajoer boontjes
boemboe sajoer boontjes
1 eetlepel kerriepoeder
kerriepoeder
400 gram verse gesneden snijbonen
verse gesneden snijbonen
200 gram koelverse gebroken sperziebonen
koelverse gebroken sperziebonen
400 ml kokosmelk
kokosmelk
800 ml kraanwater
kraanwater
1 limoen
limoen
300 gram 1 minuut basmatirijst
1 minuut basmatirijst
15 gram verse koriander
verse koriander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 07 - Buiten eten
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.
Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gele kokossoep met rijst en ei
Snelle soep met lekker veel groenten op smaak gebracht met kokosmelk en boemboe.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.
Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote scharreleieren
2 el traditionele olijfolie
95 g boemboe sajoer boontjes
1 el kerriepoeder
400 g verse gesneden snijbonen
200 g koelverse gebroken sperziebonen
400 ml kokosmelk
800 ml kraanwater
1 limoen
300 g 1 minuut basmatirijst
15 g verse koriander




