Croque monsieur
De Franse, smeuïge variant op de tosti: met romige bechamel en pittige gruyère.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 meerzadenbrood
- 25 g ongezouten roomboter
- 25 g tarwebloem
- 250 ml halfvolle melk
- 1 mespunt gemalen nootmuskaat
- 4 el dijonmosterd
- 150 g geraspte gruyère
- 4 plakken boeren streekham
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het brood. Snijd het brood in 8 sneetjes en rooster ze tijdens het voorverwarmen van de oven ca. 4 min.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden totdat de bloem licht begint te kleuren (roux), dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en laat 5 min. op laag vuur koken tot bechamel.
- Bestrijk elk sneetje brood aan 1 kant met ½ el mosterd. Leg 4 sneetjes met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel en de kaas erover. Leg hierop een plak ham en dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar onderen. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 975 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Croque monsieur
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Croque monsieur
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 meerzadenbrood
Snijd de kapjes van het brood. Snijd het brood in 8 sneetjes.
Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen van de oven ca. 4 min.
- 25 g ongezouten roomboter
Smelt ondertussen de boter in een steelpan.
- 25 g tarwebloem
- 250 ml halfvolle melk
- 1 mespunt gemalen nootmuskaat
Voeg al roerend de melk toe aan het botermengsel en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en laat 5 min. op laag vuur koken tot bechamel.
- 4 el dijonmosterd
Bestrijk elk sneetje brood aan 1 kant met ½ el mosterd.
- 75 g geraspte gruyère
Leg 4 sneetjes met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel en de kaas erover.
- 4 plakken boeren streekham
Leg hierop een plak ham en dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar onderen.
- 75 g geraspte gruyère
Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.