Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

545 kcal

20 min. bereiden, 40 min. oventijd

3/5

(46)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 aubergines

    aubergines

  • 2 uien

    uien

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 350 gram vega fijngehakt

    vega fijngehakt

  • 2 eetlepel Mexicaanse seasoningsmix

    Mexicaanse seasoningsmix

  • 100 gram gemalen oude kaas

    gemalen oude kaas

  • 250 gram wilde en witte rijst

    wilde en witte rijst

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)


2002 week 38-39 - 2002 week 38-39

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aubergines en halveer in de lengte. Hol uit tot ca. 1 cm. van de rand (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Pel en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het sap op.

  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ca. 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Vul de aubergines hoog op met gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Schenk de tomatensap op de bodem van de schaal. Bak de aubergines in het midden van de oven ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de aubergines met rijst.

Wat vond je van dit recept?

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig