Fusilli met champignons en vegaspekjes
Deze Italiaanse maaltijd zonder vlees of vis zet je rapido op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 7½ g vers salieblaadje
- 250 g kastanjechampignons
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 300 g gesneden prei
- 260 g funghi porcini pastasaus (pot)
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
- Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.
dieettip:
Glutenvrije maaltijd? Vervang de fusilli door glutenvrije pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 640 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Fusilli met champignons en vegaspekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fusilli met champignons en vegaspekjes
- 300 g fusilli
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 7½ g vers salieblaadje
Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd de blaadjes in dunne reepjes.
- 250 g kastanjechampignons
Snijd de champignons in kwarten.
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur.
- 300 g gesneden prei
Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
- 260 g funghi porcini pastasaus
Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.
dieettip:
Glutenvrije maaltijd? Vervang de fusilli door glutenvrije pasta.